Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2010 00:18 - И отново сядам да пиша
Автор: kvv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3602 Коментари: 6 Гласове:
1



 И отново сядам да пиша… музиката е същата, алкохолът е на лице но някак си не е обичайното спокойствие… чувството на нирвана в което сядам да пиша… за щастие или нещастие нещата са разбъркани този път… липсва чист хоризонт или казано иначе не съм сигурен какво да правя… не съм сигурен в нищо, което за 39 годишен и все още влюбен щастливо мъж може и да е проблем.

Първоначално исках да пиша за съмнението… за отровата… за гадния, подъл, лепнеш страх на неизвестното. Не може да си горд от страха, въпреки че той е породен от опит и знания които иначе с повод на гордост. Трудно е да си щастлив и безотговорен, просото е трудно да ‘не ти пука’ така както беше на 21. Иронично, философско или просто тъпо е да осъзнаеш че опита, познанието на 39 всъщност те ограничава, спъва и прави смелостта ти неуместна… Всички така правят – Кога и как това стана важно?

Аз съм 1.95, 98 кг – чист мускул (с малък корем, който отказвам да приема), човек който вдъхва доверие и увереност и просто искам да се свия на кълбо до любимия човек и да плача… колко точно жалък ме прави това? Иронично, философско или просто тъпо – но виж - от това вече не ми пука. Също когато за първи път ти правят клизма в болница – тотално променя представа ти за достойнство… или ако четеш Швейк за втори път…  или чуваш още веднъж история за казармата, която си чувал хиляди пъти и изведнъж я виждаш в нова светлина… колко точно е жалко да познаваш себе си и да те е страх… най вече да не вярваш в собствения си героизъм и колко точно страшно е да го приемаш липсата му?

Както винаги знам отговорите… мисля че мога да отгатна повечето от коментарите ви и въпреки това: Разрешено ли е да седиш лице в лице със собствената си слабост и да я приемаш?

В моя защита или просото като парадокс – направих верните стъпки, накратко постъпих смело… всъщност наистина смело и правилно, но това не ми даде обещаното от книгите и очакваното от младостта облекчение. Ако си на фронта например, нямаш време да мислиш и съответно напълно да разбереш риска – просто го правиш и или си прав (и жив) или не… В нашето шибано и усложнено време, на бойното поле на ежедневието, просото нямаш този лукс. Няма я красотата на меча, очи в очи с врага – оцеляваш (или не, но това е ‘dead-end’ и за това е ясно) и после жени, всичко е позволено, алкохол, много съмнителна хигиена и…. отново. Иронично, философско или просто тъпо но почваш да виждаш безсмислието на всичко, точно когато започнеш да мислиш. Въпроса е: Трябва ли да мислиш? На 39 години, все още ли имаме избор: Да мислиш или да не мислиш?

Истината е че това което изправя нещата (поне за мен), това което прави ‘проблемът’  просто следваща стъпка е това че ИСКАМ. Да – ИСКАМ. Искам да е добре и съм достатъчно глупав да го преследвам. Искам – значи мога. Дали знам? Това са детайли… 



Тагове:   Отново,


Гласувай:
1



Предишен постинг

1. анонимен - за това се сетих
10.06.2010 00:40
http://www.youtube.com/watch?v=YzRx_qUWjOw
цитирай
2. анонимен - кой казва, че смелите постъпки н...
11.06.2010 13:50
кой казва, че смелите постъпки носят облекчение? ако това е така, то можем да говорим само за облекчение, че крачката е направена - друг въпрос е в каква посока..
Спорен е и "лепнещия страх от неизвестното" - със сигурност МНОГО по-зле би било всичко да е известно - ето тогава има място чуденката да мислиш или да не мислиш, просто защото няма да има смисъл.
А иначе изборът е твой :)
цитирай
3. kvv - gspot
11.06.2010 14:37
Любим филм! Благодаря, от сърце :)
цитирай
4. kvv - 2. анонимен
11.06.2010 14:45
анонимен написа:
кой казва, че смелите постъпки носят облекчение? ако това е така, то можем да говорим само за облекчение, че крачката е направена - друг въпрос е в каква посока..


Именно!

анонимен написа:
Спорен е и "лепнещия страх от неизвестното" - със сигурност МНОГО по-зле би било всичко да е известно - ето тогава има място чуденката да мислиш или да не мислиш, просто защото няма да има смисъл.


Не съм съгласен - Ако знаеш всичко, къде точно е избора? (The matrix)
цитирай
5. анонимен - и аз това казвам - няма. Затова не...
11.06.2010 15:59
и аз това казвам - няма. Затова неизвестното е възможност за избор. Всъщност това, от което хората се страхуват не е самия избор, а последиците от него - и оттам идва желанието да се прозре в бъдещето (прост инстинкт за самозащита). Както и ти разбираш, обаче, именно това знание убива избора. Хубавото е, че ясновидството не е широко застъпено сред хората, което ги поставя в положение да правят избор непрекъснато, следователно винаги трябва да се мисли - на 39 или на 59 все едно :)
цитирай
6. kvv - 5. анонимен
13.06.2010 22:56
така е... но не променя факта че понякога съм уморен да мисля... на 39 а сугурно и на 59 :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 45396
Постинги: 18
Коментари: 15
Гласове: 37
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930